Weekend Hoge Venen VNF-Nijmegen

Brackvenn Hoge Venen (B)

Een weekend naar de hoge venen in de Belgische Ardennen, dat klinkt goed. Veel leden waren behoorlijk enthousiast over dat idee. 

En 20-22 oktober was het zover en zijn we met een behoorlijke groep afgereisd naar natuurpark Hautes Fagnes – Eifel, zoals het op z’n frans heet. Het gebied ligt in de Ardennen en deels in de duitse Eifel. Er zijn 2 bezoekers centra; Ternell en Botrange. Daarnaast zijn er veel mensen die vanaf Baraque Michel gaan wandelen in het veengebied. Veel informatie is te vinden op de website van Ostbelgien. Langlaufen in de winter wordt ook erg veel gedaan vanuit deze locatie. Als je in de ochtend fotografeert ben je alleen op de parkeerplaats, als je terugkomt is het helemaal vol 🙂 

Zum Stehling – Monchau

Organisatie door Pieter en Peter maakte het een topweekend. Overnachting in Monchau (D), wat dichtbij het gebied ligt. Het merendeel van de groep was er al op de vrijdag. Het weer werkte niet heel erg mee en mooie zonsondergangen en zonsopgangen waren er niet echt. Dat maakte een bezoek aan de open gebieden van het gebied iets minder aantrekkelijk. Op zaterdag hebben we in de ochtend het Brackvenn (meer info bij LandschapVZW) bezocht. Mooi open gebied met vennen en veen. In de middag naar het Hoëgne riviertje (wandel beschrijving bij hiking.be). Snelstromend rivier met fraaie wandelpaden erlangs. In de herfst met de beuken bladeren kleurt het erg mooi geel en rood. 

De maaltijd in het gastehaus op zaterdagavond was heerlijk en erg gezellig. Zondag hebben we het beperkt gehouden en vanwege het weer voornamelijk opgeruimd en de rit naar huis aangevangen.

Een kleine selectie van de sfeer op het weekend is hieronder te vinden:

 

This entry was posted in Nieuws, Praktijkdag.