Presentatie “Rondom huis” door Pauline van Marle

3e dinsdag in Februari was weer de presentatieavond. Wat een mooie presentatie van Pauline. Hele mooie foto’s, gepassioneerd verhaal en uitleg. Kortom inspirerend. Hartje Nijmegen bevat veel natuur, dat is duidelijk.

Na de presentatie hebben we nog een selectie foto’s van onze leden bekeken en de fotoselectie bepaald die op de homepage te zien is.

Foto 21-02-17 20 59 40

Impressie van de avond.

Haar eigen beschrijving van de presentatie:

“Fotograferen doe ik vooral in mijn eigen omgeving. Dit is in een straal van ongeveer 15 km rondom mijn huis. Daar ik niet kan autorijden, is dit per fiets of met de brommer het hoogst haalbare. Ik heb er vrede mee. In- en rondom Nijmegen zijn we gezegend met een een mooie omgeving. Concentreren op één gebied, soort of thema leidt tot verdieping. Je leert een gebied goed kennen, weet waar welke dieren komen en leert het gedrag van een soort herkennen. Toen ik vorig jaar in de vroege ochtend naar de boerderij reed om vooral steenuilen en kerkuilen te gaan fotograferen, was er zo’n mooie mistige ochtend, dat ik eerst de tijd heb genomen om het landschap te fotograferen. In mijn tas zit naast een grote telelens dan ook altijd een 70-200mmm zoomlens, ik vind dit een lens die zowel geschikt is voor landschap- als vogelfotografie en ook voor sportfotografie is het een fijne lens.

In 2005 ben ik serieus begonnen met natuurfotografie en als snel kwam mijn liefde voor het kleinschalig cultuurlandschap naar voren. Ik kwam op boerderijen, waaronder de boer in Beuningen met zijn keuterboerderijtje. Ik heb daar prachtige foto’s kunnen maken en ben hem daar nog altijd dankbaar voor.

Een ander favoriet gebied is en blijft de Ooijpolder. Ook daar heb ik al jarenlang contacten en kom ik op 2 boerderijen. De één wat keuterig, de ander heel modern. Bij laatste heb ik afgelopen voorjaar veel gefotografeerd en ontdekt dat je op een moderne boerderij ook leuke foto’s kan maken.

Tijdens mijn presentatie, laat ik beelden zien uit mijn directe omgeving, zal ik vertellen hoe ik fotograferen in mijn tuin aanpak en krijgt u een beeld van de veelzijdigheid in Nijmegen en omstreken!”

Hieronder nog enkele beelden van Pauline.

 

This entry was posted in Grote clubavond, Nieuws.