Presentatie “Peru” – Erik Spaan

Op de presentatieavond in Februari heb ik een presentatie gegeven over Peru. Fascinered land in het voor mij onbekende Zuid-Amerika.

Eén van de droogste woestijnen op aarde, 4 soorten kameelachtigen, immense regenwouden met mysterieuze ruïnes, hooggebergte met autowegen op bijna 5000m, een heel groot bevaarbaar meer op 3800m hoogte, immense vogel kolonies aan de kust, de andes condor en een zeer kleurrijke en aardige bevolking.

Een kleine samenvatting van wat je tegen kunt komen in Peru. Het langgerekte land in zuid-amerika is vooral bekend van de Inca’s en de ruïnes die zij hebben achtergelaten. De sporen van dit indianenvolk en de pre-Inca volkeren die leefden in de regio, zie je nog altijd overal terug in het landschap.

Het is echt de moeite waard je te verdiepen in de lange historie en de volkeren die er in dit deel van Zuid-Amerika geleefd hebben. De musea staan vol met prachtige pottenbakkerij en bewerkte metalen voorwerpen. Het is een land van mijnbouw met vele mineralen en goud, zilver en koper. Deze metalen zie je ook terug in de metaalnijverheid die er nog altijd is.

Hieronder enkele foto’s die een idee geven van wat je tegen kunt komen.

 

This entry was posted in Nieuws.