Presentatie “Ooij, HogeVenen en Lofoten” – Pieter Buma

Pieter heeft ons meegenomen op enkele fotoavonturen. Van dichtbij in de Ooij, via België tot aan de Lofoten in Noorwegen.

Een sprekend verhaal, leuke anekdotes en uitleg over zijn fotografie leertraject kwamen allemaal aan de orde. Over hoe je beter toch niet in je eentje in de winter in de Hoge Venen in België kunt rondstruinen, maar dat je daar soms toch niet aan ontkomt. Over de aantrekkingskracht en een aantal hele mooie ochtenden in de Bisonbaai bij Nijmegen. En last but not least erg mooie foto’s van zijn reis naar de Lofoten van alweer een aantal jaren terug.

Over de foto’s van de Lofoten vertelde Pieter dat deze veel sensorspots bevatten die hij achteraf pas zag. Toch beter om de sensor voor je reis of vakantie schoon te (laten) maken 🙂 Gelukkig kun je in nabewerking er nog wel iets aan doen. Ook dat Noorderlicht fotograferen nog niet altijd zo makkelijk is. En leuk om te horen ook dat hij sommige foto’s nu wellicht anders zou maken na een aantal jaren meer fotograferen. Een mooie gelegenheid om nog eens terug te gaan naar dit prachtige gebied in het hoge noorden van Noorwegen.

  

   

 

This entry was posted in Grote clubavond, Nieuws.