Presentatie “Namibië” – Adri Klaassen

Adri heeft ons 17 April zijn recente belevenissen in Namibië laten zien. De presentatie over “Etosha, Damaraland en Kaokeland” was erg interessant met fraaie foto’s van de wilde dieren daar. De uitleg en foto samen maken het boeiend en het geeft een kijkje in hoe een foto gemaakt is aldaar.

De audio-visuele presentatie aan het eind maakte de presentatie compleet. De muziek in combinatie met de fotoseries geven echt een goede indruk van wat je zoal daar mee kunt maken.

   

 

De beschrijvende tekst over de presentatie van Adri zelf:

In Juni 2017 hebben we, Marian en ik, Namibië bezocht. Voornaamste doel was het fotograferen van het wild. De grootste dichtheid en dus de grootste kans dieren voor de  lens te krijgen is in het Etosha National Park. In de 10 dagen dat we in het park waren hebben een grote verscheidenheid van dieren kunnen fotograferen.

Tijdens zo’n reis wil je niet alleen een foto maken van een wild beest maar je wil ook een MOOIE foto maken en je wilt diergedrag vastleggen. Tien dagen lang gingen we ’s ochtends en het einde van de dag op pad om te fotograferen. We hebben mensen ontmoet die slechts één dag het park bezochten als onderdeel van een All Namibia trip maar dan kun het geld wat je kwijt bent aan een entreeticket beter besteden aan een koud biertje.

Na Etosha zijn we op zoek gegaan naar de woestijnolifanten en leeuwen. In het uitgestrekte Kaoke- en Damaraland zijn ze moeilijk te vinden. Uiteindelijk toch een humeurige woestijnolifant gevonden. Hij was niet blij met ons en we hebben hem na een paar foto’s verder met rust gelaten.

Namibië bestaat niet alleen uit wilde dieren er valt veel moois te fotograferen maar dat valt buiten deze presentatie.

This entry was posted in Nieuws.