Presentatie “Mijn” seizoenen in Noorwegen – Marcel Braam

Marcel heeft ons meegenomen naar Noorwegen in de seizoenen die hem het meest aanspreken. De herfst en de winter geven iets extra’s aan de natuur in Noorwegen. De prachtige kleuren van de herfst en de witte landschappen gedurende de winter maken dat Marcel al vaak in dit Scandinavische land is geweest. Hij gaat eigenlijk altijd op eigen houtje met een klein groepje bekenden en dat werkt al jaren prima 🙂

Rondane en Dovrefjell zijn prachtig in de herfst, wat een kleuren en natuurschoon. In Dovrefjell lopen dan ook nog eens de majestueuze Muskusossen. Oeroude dieren die lijken op runderen maar verwant zijn aan schapen. Ze kunnen door hun dikke wolachtige vacht tegen de bittere kou in de hoogvlaktes in Dovrefjell. Groepen rendieren kun je ook nog tegenkomen. 

In de winter hebben de fjorden en eilanden aan de noordelijke kust in Noorwegen zijn voorkeur. En dat is heel begrijpelijk als je de foto’s ziet en de verhalen hoort. Lofoten, Senja en de Vesterålen zijn in winterse sferen onweerstaanbaar. De combinatie van zee met zandstranden en rotskusten zijn prachtig, zeker met sneeuw en ijs.

Spitsbergen valt ook onder Noorwegen en is door z’n leegte, ijs en dieren fascinerend. 

En dan is er ook nog de mogelijkheid om Noorderlicht te aanschouwen. Dat blijft toch een fascinerend fenomeen. En Marcel heeft een aantal prachtige foto’s van het noorderlicht. Door je voor te bereiden en er vaker naar toe te gaan vergroot je de kans op mooie beelden.

Afsluitend met een fotoserie op muziek was het een boeiend verhaal met mooie foto’s.


Na de presentatie van Marcel hebben de ingezonden foto’s van onze leden bekeken en de selectie bepaald voor de foto’s van de maand November


Hieronder nog een kleine selectie foto’s van Marcel:

This entry was posted in Nieuws.