Presentatie Loulou Beavers – 16 Oktober

Half oktober heeft Loulou ons meegenomen naar een aantal mooie plekken in Afrika waar ze heel graag komt. In het bijzonder Zimbabwe en Namibië. Waar je in Namibië naast dieren ook heel veel prachtige open landschappen vindt is Zimbabwe met Mana Pools vooral erg pakkend als bosrijk gebied.

In Mana Pools met z’n kronkelende bomen en feeërieke omgeving zijn de dieren een kers op de taart. Je mag in dit gebied ook nog te voet op safari (een lokale gids is ten zeerste aan te raden), wat de beleving alleen maar groter maakt. 

In dit soort gebieden kan Loulou haar creatieve kijk op de omgeving goed kwijt. Meervoudige belichtingen en natuurlijk composities die jouw idee bij een scene laten zien. Met uitleg over hoe zij kijkt naar de verschillende omgevingen en dat vervolgens op de eeuwige plaat vast weet te leggen houdt ze ons geboeid.

Ik kende Loulou vooral van Macro en meervoudige belichtingen, na deze avond is duidelijk dat o.a. Afrika haar ook enorm boeit. Kijk eens op haar website photo-moments.nl voor nog meer inspiratie.

In haar eigen woorden:


Creatieve visie

Voor mij is natuurfotografie een creatieve en soms kunstzinnige uiting, met respect en een blijvende verwondering voor wat er groeit en leeft. De natuur is veelzijdig, mooi, kwetsbaar en de bron van al het leven. En voor mij ook een bron van inspiratie. Of een foto nu in de eigen tuin gemaakt is, IJsland, Yellowstone of ergens in Afrika….het streven is om de natuur op haar mooist te laten zien.

In mijn werk probeer ik mijn fascinatie voor de natuur en de kwetsbaarheid ervan te laten zien. Net zoals een schilder de schilderkwast hanteert, is mijn penseel de camera. Ik ervaar het als een groot compliment als mensen door mijn beelden worden geraakt.

Bio

Loulou Beavers (1963) is een professioneel en gepassioneerd natuurfotografe. Haar specialiteit zijn sfeervolle en soms ook artistieke foto’s. Haar meervoudig belichte foto’s zijn impressionistisch. Deze foto’s zijn een stimulans in Nederland en België voor impressionistische fotografie.

Loulou’s foto’s en artikelen worden veelvuldig gepubliceerd in boeken en tijdschriften. Haar werk wordt regelmatig geëxposeerd en wordt wereldwijd verkocht door stockbureau’s. Ook zijn haar foto’s regelmatig bekroond in internationale fotowedstrijden.
Met veel plezier geeft Loulou lezingen, workshops en organiseert zij fotoreizen naar interessante bestemmingen. Hierin deelt ze haar technische kennis en artistieke visie en stimuleert zij creativiteit op persoonlijk niveau.”

Foto’s hieronder (c) Loulou Beavers:

     

This entry was posted in Nieuws.