Presentatie Heike Odermatt – “De tweede blik”

De laatste clubavond in December mochten we Heike Odermatt verwelkomen. Al jarenlang is Heike Odermatt een gerenommeerde fotografe met een grote passie voor natuur- en wildlife fotografie resulterend in prachtige en intrigerende foto’s.

Ik heb de laatste tijd ook een aantal tekeningen online voorbij zien komen die ze gemaakt heeft, erg fraai. Creativiteit en vakmanschap in één. De titel van haar presentatie geeft al aan dat ze niet op zoek is naar oppervlakkige plaatjes, maar op zoek is naar meer, naar eenvoud en diepte. Naar de essentie, zou je kunnen zeggen, van de scene die je voor je ziet.

Heike begon de avond met een AV-presentatie (foto’s op muziek) vanuit haar brede portfolio. Een prachtige binnenkomer, met mooie muziek en foto’s. Daarna gaat ze in op haar manier van natuur bekijken en fotograferen. Van een breed beeld waar veel (te veel vaak) in te zien is naar kleine onderdelen uit de grote scene. Dit betekent vaak ook wisselen van groothoek lens naar lange telelens.

Veel foto’s uit Spitsbergen (een favoriete plek waar ze graag naar toe gaat vertelde ze) en toch wel de koudere gebieden op deze planeet. De leegheid van Spitsbergen, de kleuren, het water en ijs, fascinerend. Met mooie verhalen erbij over de reizen en de gemaakte foto’s ondanks de fysieke ongemakken.

Met een hele serie awards in internationale fotowedstrijden heeft Heike veel succes met haar fotografie, het spreekt mensen aan en mij ook 🙂
Kijk maar eens op haar website: http://www.odermatt.nl/nl/nieuws-blog of de awards die ze gewonnen heeft.

Hartelijk dank voor het mooie en inspirerende verhaal door een heel fijn persoon. Zover ik gehoord heb van het publiek was iedereen erg enthousiast.

This entry was posted in Nieuws.