Mooie presentatie Johan van de Watering

Dinsdag 15 maart was er een presentatie van Johan van de Watering bij onze club met als onderwerp: “Creatief…., trucje of stijl”.

Zoals hij het zelf van te voren omschreven had:

“In mijn presentatie neem ik je mee op mijn zoektocht hoe ik een bepaald gevoel in een foto kan leggen en op welke wijze creativiteit en creatieve technieken mij daarin kunnen helpen.
Aan de hand van voorbeelden zal ik laten zien hoe het proces verloopt van mijn eerste foto tot het uiteindelijke eindresultaat. Ik hoop aan het einde van de presentatie te kunnen laten zien of creativiteit een door mij gebruikt trucje is of een onderdeel van mijn stijl van fotograferen”

image

Dit lijkt erg goed gelukt te zijn gezien de geluiden uit de – aardig volle – zaal en de feedback achteraf. Een inspirerend verhaal over het op zoek gaan naar jouw eigen inspiratie en creativiteit. En dat het proces om bij een mooie foto te komen een lange weg kan zijn om datgene te vinden dat jou inspireerde in een bepaalde omgeving.

Proberen te komen tot de kern van wat je wilt laten zien, dat is niet altijd makkelijk en vergt soms best wat doorzettingsvermogen. Erg leuk was ook het feit dat goede fotografie plekken gewoon om de hoek kunnen liggen. En dat je dan soms even iets verder moet kijken dan je neus lang is, maar dat het erg de moeite waard kan zijn. Johan liet enkele keren de foto van het gebied zien en zijn eindresultaat op die plek. Erg verrassend 🙂

Na zijn presentatie en de pauze heeft Johan nog de ingezonden foto’s van de leden besproken. Altijd interessant om te horen hoe iemand als Johan tegen de foto’s aankijkt. Uit de besproken foto’s zijn door Johan de foto’s van de maand Maart gekozen die je op de homepage ziet.

Kortom weer een mooie avond !

This entry was posted in Foto van de maand, Nieuws.