Lezing Harvey van Diek – “Vogelfotografie” en meer

Harvey heeft ons meegenomen in zijn wereld van de vogels en zijn fotografie. Hij is werkzaam bij Sovon Vogelonderzoek Nederland en de combinatie van kennis en fotografie geeft een interessant verhaal.

Van vogelaar naar fotograaf die veel meer dan alleen vogels fotografeert. Vanuit zijn thuisbasis in de, ons wel bekende, Ooijpolder heeft Harvey veel landen bezocht. De diverse foto’s hiervan geven een mooi beeld van de diversiteit aan natuur in de wereld. Van kleurrijke vogels en kikkers in Costa Rica en Peru via Afrika naar Orca’s en arenden in Kamchatka. Hoe breed wil je het hebben. Niet voor iedereen weggelegd, maar zoals Harvey aangaf als je de kans hebt, probeer die reis te maken.

Ook de foto’s vanuit de Millingerwaard en Ooijpolder laten zien dat er in je eigen omgeving heel veel te zien en te beleven is. Als je er maar op uit gaat 🙂 En je kunt vanalles tegen komen als je je bewust bent van je omgeving getuige het verhaal over de boommarter ontmoeting bij het Wylermeer. Ook vanuit vogelhutten met alle voors en tegens is

De “Wildlife Art” schilderijen van Elwin van der Kolk als inspiratie, dat laat ook wel zien dat Harvey verder kijkt dan zijn neus lang is. Voor zijn langlopende project van de Nederlandse Vogelatlas zoekt hij altijd foto’s met een verhaal. Voor de vogelaars onder ons, deze komt eind volgend jaar uit.

Al met al een boeiend verhaal met mooie foto’s, wat wil je nog meer.

Voor meer foto’s en informatie kijk eens op harveyvandiek.nl

This entry was posted in Nieuws.