Lezing André Gilden – 19 Dec

Op onze presentatieavond mochten we weer een externe spreker verwelkomen met een behoorlijke staat van dienst. André Gilden en zijn vrouw Anita reizen de wereld rond voor hun fotografie. Vanavond hebben we vooral beelden gezien van het hoge noorden en het warme zuiden.

De ijsberen van Spitsbergen en Canada, waarbij de temperaturen ver onder nul kunnen zijn, laten zien hoe het leven zo noordelijk zich handhaaft. Weliswaar steeds lastiger door de groeiende bevolking, ook in die noordelijke gebieden. De foto’s op muziek afgewisseld met filmbeelden maken het helemaal compleet. Een ijsbeer moeder die in het voorjaar voor het eerst uit haar hol gekropen komt, waarbij even later haar jong ook naar buiten komt. Voor het eerst na maanden in het sneeuwhol gelegen te hebben. Erg mooi.

Een ander project waar André en Anita zich mee bezig houden is Afrika en dan in het bijzonder de grote trek van de gnoes op de Serengeti. Niet makkelijk om goed te fotograferen, maar de foto’s maken duidelijk dat met voorbereiding en ervaring je prachtige beelden kunt maken. Ook hier geven de foto’s op muziek met filmbeelden een prachtige impressie van hoe het is om daar te zijn. De vraag die zij zich wel stellen is hoe lang deze trek er nog zal zijn. De mens rukt ook in dit gedeelte van Afrika op en stukken van het natuurgebied worden al gebruikt voor veeteelt.

Een erg fraaie presentatie met veel mooie reacties uit de overvolle zaal ook.

André en Anita bedankt !

 

 

This entry was posted in Nieuws.