Korte presentaties Theo, Caroline en Roelof

Diversiteit van onderwerpen op deze presentatieavond. Prachtige vogels, boeiend Tanzania en imponerend Spitsbergen. 

Theo de Wildt bijt het spits af met een mooie serie vogelfotografie. Van veel voorkomende vogels tot de kleine vliegenvanger die bijna niet in NL voorkomt. Hij laat bij veel vogels het mannetje en het vrouwtje zien. Voor een niet-vogel kenner als mijzelf zeer verhelderend. Vogels blijven erg mooi om te zien, dat is duidelijk. Vele uren schuilhut werk is hier voor nodig geweest, dat is duidelijk.

Theo heeft ook nog een koppel groen spechten een tijd gevolgd bij het voeden en later uitvliegen van de jongen. Onderaan het bericht is een video te vinden die Theo gemaakt heeft hiervan.

Roelof de Hoog vertelt over zijn reis naar Spitsbergen, gewonnen bij een fotowedstrijd (lees er hier meer over z’n website). Spitsbergen is een prachtige bestemming met een verstilde en weidse landschap. In de herfst is de eerste sneeuw al gevallen en dat geeft prachtige contrasten met de herfstkleuren. Roelof heeft veel details uit het weidse landschap gepikt. Goed kijken en dan een compositie zien. En dat is zeker goed gelukt. 

De spitse bergen, het verlaten mijnbouw dorp Pyramiden, het eindeloze water en vergezichten. En wat je niet ziet in de foto’s, maar wat wel overkwam is de weidsheid en rust in het hoge noorden.

Caroline vertelt tenslotte over haar reis naar Tanzania. Wat een dieren. Het Ndutu gebied in het noorden en de Ngorongoro vulkaan krater vormen de achtergrond van de mooie dieren foto’s. In het voorjaar worden er veel jonge dieren geboren en Caroline heeft hier prachtige foto’s van laten zien. De Gnoe trek vanuit Serengeti komt ook in Ndutu langs en dat geeft foto’s met Gnoe’s zover je kunt kijken. 

In deze periode zijn er wat minder toeristen en dat maakt dat je makkelijker met de 4×4 bij een mooie plek kunt staan zonder het HogeVeluwe-bronst gevoel 🙂 

 

 


Theo – Vogels:

Roelof – Spitsbergen:

Caroline – Tanzania:

 


Theo heeft ook nog een korte video gemaakt over het uitvliegen van groene spechten. Erg mooi om te zien:

This entry was posted in Nieuws.