Gelderse Natuurwedstrijd 2023

Zaterdag 7 oktober j.l. waren Helma en Rinie aanwezig bij de prijsuitreiking van de Gelderse Natuurwedstrijd 2023 in kasteel Hackfort te Vorden. Beiden waren met hun foto doorgedrongen tot de laatste 40 foto’s van de meer dan 1000 inzendingen en geselecteerd bij de laatste 10 in de categorie Macro.

We werden ontvangen in kasteel Hackfort van Natuurmonumenten met een gebakje en een kopje koffie. In totaal waren ongeveer 60 genodigden aanwezig om de prijsuitreiking bij te wonen. De prijsuitreiking werd live uitgezonden op radio Gelderland en was te volgen via een livestream.

Per categorie werden de beste 3 foto’s gepresenteerd, waarna de uiteindelijke winnaar bekend werd gemaakt. De categorieën waren: Dieren; Macro; Landschap en thema “de natuur naar de Haaien”. Nadat in alle categorieën de winnaars bekend gemaakt waren, werd de jeugdprijs en de publieksprijs bekend gemaakt. Deze prijzen werden uitgereikt n.a.v. de uitgebrachte stemmen door het publiek op de site van omroep Gelderland.

Tot slot werd door de jury de overal winnaar bekend gemaakt. Dit was de foto die volgend de jury de beste was van de vier categorie winnaars. Dit was de foto ingezonden in de categorie Landschap.

Na afloop was er nog een drankje en een hapje en konden de deelnemers nog even met elkaar en met de jury praten. Alle prijswinnaars zijn te zien op https://www.gld.nl/buitengewoon/fotowedstrijd

Rinie Jochoms.

Voor de liefhebbers: De beste 3 foto’s per categorie worden de komende tijd tentoongesteld in de hal van het provinciehuis te Arnhem.

Sluit Menu