Belevingsbericht Opaalkust mei 2023

Met een aantal deelnemers van de club vertrokken wij op vrijdag 28 april tot en met 1 mei naar de Opaalkust. Onze uitvalsbasis voor de komende dagen was Wimereux. Om er al een beetje in te komen, zijn we bij aankomst direkt op pad geweest naar La Pointe Aux Oies en Cran du Noirda bij Audresselles. We werden getrakteerd op prachtige luchten en een rollende zee. Bij Cran du Noirda viel vooral het vele schuim op in combinatie met een dreigende lucht en mooie rotspartijen.

De volgende dag brachten wij ‘s ochtends een bezoek aan Cap Griz nez en ’s avonds naar Cran aux oeufs, Audinghen. De wandeling naar Cran aux oeufs was best pittig (vooral terug), maar het was absoluut de moeite waard. Onder onze voeten lag massaal fossiel gesteente, dat door de opkomende vloed snel onzichtbaar werd. Ik heb de camera veelal naar beneden gericht en foto’s gemaakt van deze prachtige, weet-ik-niet-hoe-oude fossielen. De zonsondergang deze avond vond ik misschien wel de mooiste van de hele reis. Het was enigszins mistig met een enkel wolkje en prachtig zacht roze licht.

Op zondag zijn we naar Ambleteuse geweest met als grote bezienswaardigheid Fort Mahon of Fort d’Ambleteuse. Het was deze dag helaas erg druk op het strand en bij het fort. Voor mij persoonlijk de minst ideale fotolocatie van het weekend. Als afsluiter zijn we maandag na het ontbijt nog langs Cap Blanc Nez bij Escalles geweest. Het aanzicht van deze kaap met zijn kalkrosten was prachtig. Er was een flinke kolonie drieteenmeeuwen aanwezing en zo kwam mijn 150-600 mm lens nog goed van pas. Heb ik niet al mijn lenzen voor niks mee genomen!

Ik vond het een geslaagd lang weekend en een mooie revanche voor ons vorige bezoek aan de Opaalkust, toen we veel regen hadden. We hebben kunnen genieten van mistige ochtenden, schitterende wolkenluchten en fotogenieke zonsondergangen.

Ik wil Cor en Oda bedanken voor de catering (ik heb genoten van jullie kookkunsten), de organisatie voor het mogelijk te maken om dit lange weekend en Pieter voor het rijden. Tot slot wil ik iedereen bedanken voor hun gezelschap.

Pauline van Marle

Cran aux oeufs – Pauline van Marle
Sluit Menu