Aanleveren foto’s

Wijze van aanleveren

Aanleveringsspecificaties clubavonden

Op de clubavonden gebruiken we voor het presenteren van de beelden een beamer met een optimale resolutie van 1620 x 1080 pixels.
Wil je jouw beelden op de clubavond laten zien, zorg dan dat het bestandformaat hiermee overeenkomt:

  • Liggend, standaard verhouding 3:2 : 1620 x 1080 px op 72 dpi als jpg-bestand
  • Staand, standaard verhouding 3:2 : 720 x 1080 px op 72 dpi als jpg-bestand

Afwijkende verhoudingen kunnen uiteraard ook. In dat geval geldt wel: hoogte maximaal 1080 px en breedte maximaal 1920 px. Video’s en slideshows kunnen het best op FullHD (1920 x 1080 px) gemaakt worden voor het beste resultaat.

Na inloggen op deze website kun je een via inzendingen je foto’s uploaden met een bijschrift. Een persoonlijke pagina met een (beperkt) aantal geselecteerde foto’s zijn ook een mogelijkheid van deze website.

Verklein je foto’s naar een formaat dat geschikt is voor online publicatie, voordat je gaat uploaden. De hierboven genoemde maten voor de clubavonden zijn al beter dan zonder meer je hoge resolutie, volledige fotobestand uploaden. Een paar honderd kB is meer dan genoeg voor weergave op een groot scherm.

Help mee om de site snel te houden! Let op de bestandsgrootte van je in te sturen foto’s !

Aanleveringsspecificaties exposities

Voor exposities en foto-uitleen bij klanten worden de beelden afgedrukt op het formaat: 30 x 45 cm. Het formaat 30 x 45 cm komt overeen met 5315 x 3544 pixels op 300 dpi als jpg-bestand.

Naamgeving expositiefoto’s

Ieder beeld dient voorzien te zijn van de naam van de fotograaf en het onderwerp of locatie, bijvoorbeeld:

JanJansen_Posbank_20150110_DSC2110.jpg

Alleen zo kunnen we bij de expositie bij elk beeld deze informatie vermelden.

Techniek voor expositiefoto’s

Allereerst geldt dat de foto technisch in orde moet zijn. Dit geldt zowel voor de foto zelf als voor de nabewerking op de computer. Let op de scherpte, compositie, belichting en de kleuren. De beelden dienen zelf, vooraf te worden bewerkt in een bewerkingsprogramma (photoshop, lightroom, e.d.). Let ook op sensorstofjes, e.d.! Je foto moet gereed zijn om geprint te worden.

Daarbij moet ook het bestandsformaat juist zijn. De afgedrukte foto’s hangen achter een passe-partout met een vensteropening van 30 x 45 cm. Andere formaten passen of niet in de lijst of gaan deels schuil achter het passe-partout. Ook moet het bestand groot genoeg zijn om een goede kwaliteitsafdruk op 30 bij 45 cm mogelijk te maken. Hiervoor is in de regel vereist dat de foto gemaakt is met een digitale camera van 6MP of meer, bij voorkeur in raw of anders in de hoogste kwaliteit jpeg.